InaDance – Festival Dell’Oriente – Padova Italie

Festival dell Oriente

Voor het eerst dit jaar vond er in de stad Padova zo een dertig minuten van Venetië op 5,6,7,8 en 12,13,14 december “Festival Dell’Oriente” plaats. Festival Dell’Oriente wordt vier keer per jaar georganiseerd in verschillende steden in Italië en is een enorm succes onder de inwoners van Italië.

Het festival trok ook in Padova weer duizenden bezoekers. De vele gasten konden genieten van de spectaculaire dans shows en muziek optredens uit verschillende Aziatische landen zoals : Japan, China, Mongolië, Korea, Thailand, India, Srilanka, Egypte en Indonesië.

Naast de optredens konden de gasten genieten van de diversiteit aan workshops, kraampjes en lekkernijen.
Restaurant Borobudur dat gevestigd is in Genova is de enige Indonesische restaurant in heel Italië. Tijdens het festival serveerde Restaurant Borobudur verschillende gerechten zoals: Nasi goreng, Bami goreng, Rendang, Risolles, Tumis Brocolli, Sambel goreng Kentang en Ayam semoor  en zo maakten  de Italiaanse bezoekers kennis met de Indonesische keuken.

Febrina, Amina Tanoewidjaja en Rahmida Dewi Patmawati van de dansgroep InaDance mochten met trots deelnemen aan dit grote Aziatische evenement en Indonesië vertegenwoordigen.
De West-Javaanse en Balinese dansen werd door het publiek erg gewaardeerd.
De dansen die InaDance tijdens dit evenement opvoerde waren de Balinese dansen, Cendrawasih en Kembang Girang en de West-Javaanse dansen, Tari Payung, Kaca-Kaca en Bajidor Kahot.

Ervaring van Febrina: ‘ Ik voel me zeer gevleid om tijdens dit evenement te mogen dansen, ik heb ook erg genoten van de andere shows, met name van de Japanse Trommelgroep Masa Daiko.  Het publiek was super enthousiast en daar krijgen wij weer energie van. Ik wil graag de organisatie van Festival dell Oriente en ook Restaurant Borobudur bedanken voor de fijne samenwerking’.

Ervaring van Amina: ‘Voor mij was het een ervaring om nooit te vergeten.
Wat is er nou leuker dan optreden voor een volle zaal met enthousiast publiek. (Voor mijn gevoel danste ik hierdoor met meer overtuiging en passie).
En alsof dat nog niet genoeg was kregen we als verrassing een interview van Indonesië correspondent Zeynita Gibbons. Zij is verslaggever van de Indonesische krant Antara en vroeg ons of we mee wilden werken voor een artikel in de krant specifiek over de ervaring van InaDance in Italië’.

Ervaring van Rahmida: ‘Wah ik vond het super fantastisch.  Azië heeft zoveel culturen, ik ben erg blij dat ik kennis heb mogen maken met de verschillende artiesten en dat we onze ervaringen samen konden delen. Ik vind het heel mooi om te zien dat de Aziatische cultuur zo gewaardeerd wordt hier in Europa. Ik voelde me net een ster, want iedereen wilde met ons op de foto hahaha’. 

Crowd - Festival dell Oriente - Padova

Publiek – Festival dell Oriente – Padova

Inadance behaalde ook het nieuws in Indonesië.  Verslaggever Zeynita Gibbons uit Londen schreef  in  “Antara News”  over de ervaring van Inadance tijdens  Festival dell Oreinte.
Klik hieronder de link:
 http://www.antarasumbar.com/berita/nasional/d/0/377997/tari-cenderawasih-pukau-masyarakat-italia.html