InaDance – Festival Dell’ Oriente – Bologna Italie

Festival dell Oriente - Bologna

Zes dagen lang genoot de stad Bologna in Italië van Azië.
Voor de vijfde keer na de stad Padova, Turijn, Rome en Milaan werd InaDance uitgenodigd om Indonesië te vertegenwoordigen met haar prachtige dansen uit Bali en Java.

Festival Dell Oreinte - Bologna

Festival Dell Oreinte – Bologna

Wederom kwamen de Italianen vol enthousiasme op het festival af om hun zintuigen te laten prikkelen.
Het festival opent haar deuren om 11 uur en sluit om 22 uur. Vanaf 11 uur start de entertainment non-stop op de twee verschillende podia.

Jaipongan dance pose

Jaipongan dance pose

Op 12, 13 en 14 juni traden Amina en Febrina Tanoewidjaja, Manuela Biesheuvel en Rahmida Dewi Patmawati op met de West Javaanse dansen.

De tweede sessie van 19,20.21 juni werd door de danseressen Jane Samosir, Mirah Ayu Supriyono en Rahmida Dewi Patmawati vertegenwoordigd. Met de Balinese dansen Sekar Jempiring, Legong Keraton en de Cendrawasih dans.

West-Javaanse en Balinese dans de legong Keraton

West-Javaanse en Balinese dans de legong Keraton

 

Cendrawasih en de Tari Sekar Jempiring

Cendrawasih en de Tari Sekar Jempiring

Op de foto van links naar rechts: Cendrawasih door Rahmida Dewi Patmawait, Sekar Jempiring door Mirah Ayu Supriyono en Cendrwasih door Jane Samosir.

Omschrijving van de dans Sekar Jempiring:  Sekar is bloem en Jempiring is de mascotte van Denpasar, de hoofdstad van Bali – Indonesië. Deze witte mooie bloem heeft een eigen kenmerkende geur. De initiatiefnemer van deze dans is de ex-vrouw van de burgemeester van Den pasar rond 1994. Deze dans wordt meestal begeleid door gamelan muziek gong Kebyar, maar het ritme is aangepast met zachtheid van Jempiring.

Deze dans draagt ​​de betekenis van grootheid, en de geur van bloemen. 
(bron: http://www.bubblews.com/posts/balinese-dance-synopsis-sekar-jempiring)

Festival Dell Oriente gaat nu een zomerstop tegemoet, maar zal daarna nog op verschillende plaatsen in Italië weer plaatsvinden. We houden u zeker op de hoogte!